Търсене в този блог

понеделник, януари 05, 2009

Малко кино...

Не всички филми са 2008-ма, просто какво ми е напрвило впечатление през годината...

И така.Започваме с Bullitt.
Една страхотна продукция, един страхотен актьор, един невероятен Мустанг.Имайки предвид от коя година е филма( 1968 г. ), вероятно той не е за всеки, но това не му пречи да е еталон за това как се прави добро преследване с автомобили.Играта на Мак Куин е твърда и убедителна - нещо което липсва да доста съвременни продукции.
Следва нещо не по-малко добро...James Bond 007: Quantum of Solace или Джеймс Бонд 007: Шепа утеха( да знам, че не го преведоха така в нашата родина ).

Какво да кажем за Крейг и Кириленко.За начало първия, мога смело да кажа, върна франчайза там, където му е мястото - като блокбъстър.Даниел Крейг и неговите студени очи поправиха това, което Тиматъ Далтън, Пиърс Бросън и сие се опитаха да сторят - да направят от Бонд един невзрачен пропит милиционер.Точно Крейг, за мен, се доближава най-много до онзи Бонд, който О'Конъри ни представяше - дори на моменти по-добър.Защо по-добър?Ами този на О'Конъри залагаше и на забавни реплики от време на време, а сегашния Бонд по-скоро си ги спестява.За мен това е плюс.Неприятно във филма е липсата на достатъчно изяви на Астън Мартина на британския супершпионин.Друга девиация от обичайния развой на събитията е факта, че Бонд - как да кажем - не стига до край със своята партньорка в мисията си.Като цяло това е един наистина добър Бонд филм.

Какво може да последва Бонд!?Ами Redbelt.Филм не просот за схватката, не просто за волята, не просто за джиу-джитцу, а един филм за доблестта.
Нито бърз, нито муден...филм на добър разказвач.Няколко добри обрата, нищо революционно, но направено точно както трябва.Препоръчителен :)

The Kingdom - нетипично добра продукция с холивудски привкус.Дори и само заради финалните реплики си струва.А иначе, Джейми Фокс.Човек сериозно може да се замисли дали не трябва да гледа всичко с негово участие.

The Women
Е, "Секса и града" вече си има конкуренция( да мъж съм и да гледал съм и двата ).Един интересен поглед върху женските взаимоотношения.Факт е, че няма мъже във филма( изкл. новородените ).Ама наистина!Няма нието един кадър с мъж в него...сексизъм, какво да кажа.Филма е жанрово определен като комедия, но за мен това е един от най-тъжните филми в последно време.Женската психика( ако е правдив филма ) е крайно жалка форма на размишление, а женското приятелство доста надценявано.Извод - Дами гледайте си мъжете и ги обичайте, защото повечето ви "приятелки" са преди всички "жени".


П.П. - Видно е, че съм наблегнал на Ева Мендес...това не е случайно :D принципно в нея има нещо, което я прави крайно симпатична( това определено не е приликата в някои аспекти с J-Lo ;) ).

Ще следва продължение...

Няма коментари: