Търсене в този блог

сряда, декември 23, 2009

Нови играчи със стари похвати...

Г-н Симеон Дянков - към момента фин. министър от правителството Сидеров, оп ... Борисов - днес заличи 25 милиона лева от бюджета на Министерство на Правосъдието. Тези пари както и още 25 мил. лева са били спестени от съкращения и икономии през годината.

Финансовия министър днес прилежно , под надзора на мин. на правосъдието - чийто крайно професионални изяви вече са били обект на коментар -, заяви на представители от Висшия Съдебен Съвет, че тези пари няма да бъдат изплатени,... няма ги (хм...нотка Орешарски или нотка лъжа усещам).

В същото време кабинета Борисов прави жест от куртоазия към 900 хил. пенсионери с по 25 лева на 4 януари 2010г.

Вероятно двете неща нямат нищо общо, вероятно сходството на двете суми няма нищо общо.

Нищо общо няма сигурно и "застраховката електорат" която всеки един кабинет си мисли, че трябва да прави в "Застрахователно дружество "Трета Възраст"" вместо в "Работеща Сила".

Така се прави. Раздават се премии и "стимули" на учители, финансисти и пенсионери. На министерства с празни бюджети и крупни злоупотреби. После... е, после идват "знакови дела", които трябва да се решат от магистрат от ВСС със заплата от малко над 2000лв, който не заслужава бонуси за добре свършена работа.

Има нещо грешно. Има нещо дълбоко грешно в това да имаш най-много полицаи на глава от населението и най-висока престъпност, те да пият вода и подмятат зам. министри като парцали. Грешно. Има нещо грешно и в това да си склонен да коментираш референдуми и други сеири, но не и да обясниш на хората, че ТУК и СЕГА няма правила.

Бития бит, ... другия го знаем. Работилия ... и той така, защото той не винаги ходи да гласува. Ама другите ходят... и за 25 лв застраховката ти пази креслото, пази ти хляба...

Весели празници на всички работещи.

_____________________

Щях да забравя, това явно е подаръка към ВСС за чистката която е предвидило в редиците си, а явно и напомняне, че както преди така и сега си важат всички стари правила - та скоро ще има кой да замести онова момче с черния прякор.

Няма коментари: