Търсене в този блог

вторник, декември 29, 2009

Много имена с малко лица...

Лицето на позора отново се появява в кулоарите на МС. Там отново се подвизават хора предпочитащи да надигат глави само в случаи на политическо безветрие и произвол, а при реална нужда от отговори приятно да затварят плътните врати на уютните си кабинети.

Най-жалкия човек държавата за изминалата седмица, мининстър Симеон Дянков, бързо забрави добрите си западни маниери на поведение и възпитание в работата. Нужна бе една колективна жалба - която не бе трудно да се предвиди - за престъпление по служба срещу изпълняващия длъжността министър на финансите.

Това ли е нужно за да се опази конституционният ред в Република България - постоянно следене кой, какво и как върши? Много твърдо, Да. Който си мисли, че безметежното време на правна слепота продължава насърчавано от номенклатурчици да си тече е в грешка.

Не са в грешка обаче "стратезите" на общественото мнение в милата ни родина. Сега ще станем свидетели на едно изключително "полезно" принизяване на изключително моралния жест на магистратите. Жест показващ поне малкото останала законност в тази държава.

Добре познати лица - лишени от скрупули - ще залеят демократичният ни ефир с поучителни речи за "това и онова, което трябва". Те обаче ще пропуснат своята мерзост. Мерзостта на жеста си да коментират нещо, което не разбират. Мерзостта на един министър да поругава Конституцията и Закона.

Който има памет нека помни тези дела на тези лица. Защото винаги делата са по-ценни от думите, и то не поради позорната липса на отговор от заинтересованите лица.

________________

По материал на в. Дневник от 29/12/09
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/12/29/836331_diankov_izigra_sudebnata_vlast/

Няма коментари: