Търсене в този блог

четвъртък, април 29, 2010

Още...

два варианта ... да се прехвърли таксата за обработка на рецепта в размер на 1.20 лева за медикамент ... да се плаща потребителска такса от 2.40 лева...

Това е ясно от срещата на пациентските организации и ръководството на НЗОК.

Невероятно. Ние живеем в най-социалната държава в света - не за гражданите, да поясня.

Когато някой видно ви краде, не може да каже за какво дава парите поверени му за конкретна дейност, държи се нагло с вас и ви предоставя нулева информация за делата си, какво се прави с него?
Ама разбира се, дават му се още пари. Пак от вас.

Забележете един ключов нюанс на срещата - от едната страна НЗОК, а от другата "пациентски организации"? Хм, странно?
Ако съдим по умствения труд на "
пациентски организации", то те май са жертва на ужасна журналистическа грешка. Не може този начин на мислене да е на такъв тип организации - е, то не може и здравния министър да говори "за" отмяна забраната за тютюнопушене, но ако си лишен от достойнство може и да може.
Та, сигурно се имат предвид "фармацевтични организации", иначе каква би била логиката "пациентски организации" да не защитят пълното покритие от касата на платените лекарства, а вместо това да влязат в тона на отсрещната страна.
Това е поредно доказателство за квазидемокрацията в РБ.

Нашите
"пациентски организации" не са пациентски, те са нещо друго, защото те директно ви дават не избор "напълно платени-ненапълно платени" лекарства, а усложливо вече са избрали за нас "ненепълно платени" и ни сервират претоплен вече избор за процента на плащането.


Ако на тази среща имаше пациентски организации, то те трябваше да искат закриване на НЗОК - пълно. Също така формиране на ясна схема на употреба на здравните усигоровки и пряк пациентски контрол.

А ние имаме право на избор - не дали, а колко да платим.

Няма коментари: