Търсене в този блог

понеделник, юни 21, 2010

Корабът потъва ...

... и плъховете го напускат първи.

"ГЕРБ заговориха за вдигане на преките данъци"


Обикновено не си позволявам пряк коментар в следствие афект..., но това... това е безочливо. Кое ли се питате? Горното по-малко, долното много повече :

Вдигат пенсиите през 2011 г.

А сега да стигнем до кораба. Що е той. Ами той е поведението на ... "Нови играчи със стари похвати".

Нека отново отбележа защо съм дотолкова омерзен от тези актове на финансовия екип на партия "ГЕРБ.
Първо, няма никаква логика да се вдигат разходите за социални пера в бюджета преди икономиката да е регистрирала реален ръст и да са се увеличили приходите от данъци и акцизи.
Второ, има огромна доза неуважение към електората (на която и да е партия) в това да говориш за намаляване разходите, да раздуваш бюджета и да смяташ да го пълниш с данъци. НЕ, благодарим.
Трето, не омръзна ли на всички българският пенсионер да бъде вкарван в изкуствен конфликт с работещите (сред които също има пенсионери) поради такива недомислици.

Още нещо, никой в РБ не говори за проекторъст на средната заплата (и обвързване на минималната с разходите на човек от домакинство на месечна база). Това не плаши никого. Явно никой не се интересува до кога ще живее в мизерия. Да, мизерия - защото е мизерно да си трайно най-бедната държава в ЕС.
ГЕРБ вървят по-добре изпитана формула, дай за тютюн, да за пенсии, върни БСП на власт, бъди "нищо".

Корабът на ГЕРБ потъва, а те спасяват положението си, чрез лозунги за левия електорат...време е "мишкуването" да свърши.

използвани са материали на:
вестник Дневник

информационен сайт News.bg

Няма коментари: