Търсене в този блог

петък, август 06, 2010

Време ли е?

Май е време да си поговорим за един челен сблъсък...
Борисов (б.а. - да се чете като "кабинета Борисов") платил това, Борисов платил онова... Станишев бил виновен, нямало как да не се дадат пари за "това" и за "онова"... А реалността (която впрочем не лъже) ни поднася това -  500 лева минимум нужни за издръжката на член от домакинството.

Ама и наглост.

Да, любимата дума. "наглост" - правата държани солидарно от Бойко Борисов и Цветан Цветанов.
По ред на номерата, най-социалния премиер от началото на прехода до днес, следващия ... някакъв юридически анекдот - при това не особено забавен.

И по тази линия, къде е Цветанов? Я да пуска бързо една акция "Синдикалистите"! Как не ги е срам тези хора. Пишат, че 500лв били прага на бедността (а това е 2 пъти средната пенсия). Е, и какво като е вярно? То разминавания от фактологически и материално правен характер не пречат на Цветанов. Нито пък на акциите му. Нито на безгрешната Прокуратура и Национална служба полиция.

Та, правилния прочит е "Синдикатите всяват терор в обществото като твърдят, че работещите са ограбвани от облагите на труда си, а пенсионерите оставени на социален произвол." Да.
И е напълно невярно, че България няма стратегия за обвързване средната работна заплата с прага на бедност. Обаче е неоспоримо, че ние сме отличници - мизерни, но отличници.

В какво?
Е, то е ясно. В говоренето с/против/напреки/сиреч/за президента, за Сергей Станишев, за АЕЦ "Белене", за Съдебната система, за акции/операции... Че тези теми или не интересуват в момента никой, или са пренебрежими спрямо ставащото в момента, или въобще не е вярно казаното... НЯМА ЗНАЧЕНИЕ.

Значение има, че "отличниците" са най-бедни в Европа. "Отличниците" са и с най-лоша бюджетна политика в Европа. "Отличниците" си имат още едни "отличници", които сочат с псевдо доводи (блазнещи ухото на неюристите) Съдебната власт, че "пускала" вече "хванатите" - ама те не са виновни, некомпетентни, бивши кадри на ДС и БКП, и да трябва да си ходят... твърдо, НЕ.

Та, така. Отличен 6+ за кабинета "Сидеров"...оп... грешка, заблудих се по полицейския произвол, пребити хора, специализирани съдилища и ширеща се беднотия... "Борисов".

_________

използвани са материали на - 

вестник Дневник 
http://www.mediapool.bg/

Няма коментари: